My CMS

Waarom je juist nu naar Nepal zou moeten gaan

Een duurzame vakantie hoeft echt niet alleen plaats te vinden in Europa. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fantastische trip naar en door het bijzondere Nepal? Als er één land op de wereld is dat op het moment toerisme kan gebruiken, is het Nepal wel. Het Aziatische land heeft een prachtige natuur waar je prima een aantal dagen tot weken kunt vertoeven. Wat kun je verwachten? Denk aan een ecohike door de Himalaya of het worden uitgenodigd door gastvrije Nepalezen, in Nepal kan het allemaal.

Help het toerisme
Nepal is één van de armste landen ter wereld. Tegelijkertijd is het een heel ‘rijk’ land: het land heeft namelijk een prachtige diverse natuur. Je vindt er zowel bergen en sneeuw als hitte en jungle, en dat terwijl Nepal helemaal niet groot is! Juist nu na de aardbeving word je met open armen ontvangen door de gastvriendelijke Nepalezen. Zowel voor diner als voor een slaapplek: zelfs na deze onmenselijke ramp komen de Nepalese mensen je met een grote glimlach tegemoet. Een typische Nepalees gerecht mee-eten? Geen probleem! Je hoeft geen geld uit te geven om de mensen te kunnen helpen om een meer duurzamere toekomst te ontwikkelen.

Wandel door de bergen
Een hike door het Himalaya-gebergte is absoluut een must wanneer je in Nepal verblijft. Kies voor éen van de vele trekkings en loop van bergdorp naar bergdorp. Onderweg verblijf je in je eigen meegenomen tentje of in één van de vele simpele en duurzame trekkershutjes. In deze hutjes staat alleen het hoognodige: een bed en een prullenbak. Apparaten opladen kan tegen extra betaling, maar wordt absoluut niet aangemoedigd. Ook het gebruik van de (warme) douche is een luxe, om zoveel mogelijk te besparen is er een kans dat je een koude douche in de bergen krijgt. Daar tegenover staat dan wel een overheerlijke maaltijd van de eigenaar van de hut. Dit is niet alleen een bijzondere manier om in dit prachtige land te verblijven, het is tevens erg duurzaam. Plus je helpt de bevolking met het weder op bouwen van één van de mooiste en meest kleurrijke landen van de wereld.

Have your say