My CMS

Romantische plekjes in Lissabon

Lissabon is een perfecte bestemming voor een romantische vakantie. De mooie hoofdstad van Portugal heeft veel romantische plekjes en is daarom fijn om met je geliefde te ontdekken. Dit zijn de leukste en mooiste romantische plekjes in Lissabon.

Belém

Belém is de historische wijn van Lissabon, het ligt direct aan de rivier de Taag. De toren van Belèm ligt in de Taag en diende als verdedigingstoren. De witte toren heeft mooie details en je de ramen dienen heel goed als achtergrond voor een foto van je geliefde. Waar Belèm nog meer om bekend staat zijn de Pastéis de Belém. Dit zijn heerlijke zoete gebakjes gemaakt van custard en bladerdeeg dat is bestrooid met kaneel en suiker. Bestel er eentje bij de enige bakkerij die Pastéis de Belém heet. Je kunt ze opeten tijdens een romantische wandeling langs de Taag. Of ga naar het mooie park Jardim Botânico de Ajuda. Dit is een oude botanische tuin die heel goed is onderhouden. Wandel langs de mooie fonteinen, verschillende beelden en de bijzondere bloemen en planten.

Castelo de Sao Jorge

Dit oude kasteel heeft een romantische sfeer en genoeg bankjes om in elkaars armen weg te doezelen of te genieten van het uitzicht. Met tram 12 of 28 ben je er zo.

Alfama

Het hooggelegen Alfama is de oudste wijn van Lissabon. Het ligt geïsoleerd tussen het kasteel van Sao Jorge en de rivier de Taag. Neem de iconische tramlijn 28 naar dit deel van de stad en laat je betoveren door het pittoreske wijkje. Verdwaal in de wirwar van nauwe straatjes waar jarenlang zeelieden overnachten. In Alfalma zijn veel goede authentieke Portugese restaurantjes te vinden. Ook is het de bakermat van de traditionele fado, het Portugese levenslied.

De casas do fado

De casas do fado zijn bars waar de Portugese Fado muziek wordt gespeeld. Het is een emotionele muziekstijl die zijn oorsprong heeft in de droevige liederen die zeemansvrouwen zongen. De Fado zal je in vuur en vlam zal zetten! De casas do fado zijn vaak klein en gezellig met donkere hoekjes. Helaas zijn er wat toeristische casas do fado. Lokale aanraders zijn Senhor Vinho en Casa da Severa.

Miradouros

De Miradouros zijn uitzichtpunten op verschillende plekken in Lissabon. Vanaf de Miradouros heb je een prachtig uitzicht en ze zijn vaak mooi betegeld met Portugees aardewerk. Samen op een bankje genieten van het geweldige uitzicht in de warme Portugese zon, romantischer kan het niet! Uiteraard is het uitzicht nog iets mooier bij zonsondergang. Onze favoriet: Miradouro de São Pedro de Alcântra met de prachtige fontein.

Sintra

Zin in een dagtrip uit Lissabon? Vanaf het Rossio treinstation vertrekt er een trein naar Sintra. Binnen een half uur kom je aan in dit Portugese dorpje. Romantischer kan het niet! Het oude dorpje is prachtig, met sprookjesachtige huizen die hoog op groene heuvels liggen. Trek goede schoenen aan, want als je de vele bezienswaardigheden van Sintra wilt zien zal je wel wat moeten klimmen.

Paleis en Park van Pena – Sintra

Het Pena paleis is lijkt zo uit een sprookje te zijn weggelopen. Het kleurrijke paleis kan je bezichtigen. Ook het omliggende park is prachtig en een fijne plek voor een wandeling of een pick-nick.

Quinta da Regaleira – Sintra

Quinta da Regaleira is een rijkversierd gotisch paleizencomplex en is UNESCO werelderfgoed. Quinta da Regaleira is in 1904 gebouwd door een rijke Portugese zakenman Carvalho Monteiro.Het heeft een magische uitstraling en je kunt je vast goed voorstellen dat er veel (griezel) verhalen in de rondte gaan over Quinta de Regaleira. Verwaal in de geheimzinnige omliggende tuin en ontdekt de geheime tunnels en verborgen symbolen.

 

Have your say