My CMS

Finland – Het land van duizend meren

Finland is een prachtig land in het noorden van Europa en wordt ook wel ‘het land van duizend meren’ genoemd. Dit klopt echter niet helemaal, want Finland heeft in totaal ruim 188.000 meren! Het grootste meer in Finland is het Saimaameer. Vooral het zuidoosten van Finland heeft talloze grote meren en kleine meertjes. Het land is daardoor uitstekend geschikt voor diverse vaartochten.

Volop bewegingsvrijheid
Er zijn weinig landen binnen in Europa waar je zo goed kunt wandelen als in Finland. Er is volop bewegingsvrijheid om lange wandeltochten te maken, in de kano te stappen of juist met de fiets erop uit te trekken. De actieve en duurzame toerist zal dit zeker aanspreken. Overnachten doe je bijvoorbeeld in een houten blokhut.

Het Finse Lapland
Een unieke natuurervaring kun je opdoen in het Finse Lapland. Niet alleen in de winter, maar juist ook in de zomer heb je hier de mogelijkheid om wildlife te spotten. Mountainbiken, vissen en raften maken onderdeel uit van activiteiten die je kunt ondernemen. In de winter zijn juist de husky- en rendierboerderijen erg in trek. Overal waar je komt, snuif je de adem op van ongekend veel natuurschoon.

Een autovakantie in Finland
Finland is ook uitstekend geschikt om via een rondreis met de auto te leren kennen. Uiteraard doe je dit met het volste respect voor de natuur. Niet alleen de meren, maar ook de bossen en toendra’s zijn erg indrukwekkend om vanuit de auto te bekijken. Hoewel de zomers in Finland kort duren, zorgt het noorderlicht ervoor dat je ‘s nachts gewoon nog een boek kunt lezen. Hoe bijzonder is dat?

Reis naar de Noordkaap via Finland, Noorwegen en Zweden
Mocht je in de gelegenheid zijn, dan kun je een vakantie aan Finland combineren met een bezoek aan Noorwegen en Zweden. Je reist bijvoorbeeld via Finland naar de Noordkaap en bezoekt onder andere steden zoals Helsinki, Stockholm en Oslo. De Noordkaap is het meest noordelijke punt van Europa. Hier lijkt Europa op te houden met bestaan. Het noorderlicht is een fascinerend verschijnsel om met eigen ogen te hebben gezien.

Kortom, een reis naar Finland wordt een ervaring om nooit meer te vergeten. Er is namelijk ongelofelijk veel te beleven in een van de noordelijkste landen van Europa.

Have your say