My CMS

Een strandvakantie aan de Belgische kust

Voor een strandvakantie hoef je niet direct naar Frankrijk of Spanje te vertrekken. Ook dichterbij huis liggen veel mooie stranden, waaronder de stranden aan de Belgische kust. De kust van België is zo’n 67 kilometer lang en erg aantrekkelijk voor een ontspannen vakantieverblijf. Wat maakt de stranden in België nu zo bijzonder en waarom breng je hier je vakantie door?
De mooiste stranden van België
Het grootste strand van België vind je in de badplaats Middelkerke. De mooiste stranden van de Belgische kust tref je echter aan in Oostduinkerke. Deze stranden staan vooral bekend om de prachtige natuur en de rust die je hier aantreft. Als je de Oostduinkerkse stranden en duinen bezoekt, lijkt het net alsof je je een aantal eeuwen terug gaat in de tijd. Zo worden garnalen hier nog op de ouderwetse manier gevangen, namelijk met paard en wagen.

Populaire badplaatsen aan de Belgische kust
Naast de prachtige stranden heeft de Belgische kust nog veel meer te bieden. Zo kun je populaire badplaatsen zoals Oostende, Middelkerke en Knokke voorzien van een bezoek. In Middelkerke wordt jaarlijks een stripfestival gehouden waarin tekenaars stripfiguren tot leven laten komen. Uiteraard kun je overal wel een terrasje pakken.

Ben je iemand die wel houdt van een beetje cultuur in de stad? Verblijf dan een aantal dagen in Oostende. Hier treden regelmatig internationale artiesten op en je kunt je vermaken in het casino. Ook voor een aantal hotelovernachtingen kun je in Oostende goed terecht. Met een prachtig uitzicht over het Noordzeestrand en de zee heb je sowieso een geslaagde stedentrip!

Kamperen en fietsen
De Belgische kust is uitstekend geschikt voor een kampeervakantie. Vooral in Bredene kun je goed kamperen. Er zijn hier meer dan 30 verschillende campings te vinden. Mocht je de kans krijgen, huur dan een aantal fietsen om de omgeving wat beter te leren kennen. Vanaf de duinen heb je namelijk een prachtig uitzicht over de zee. Het is de plek om een aantal romantische kiekjes te maken van jou en je partner.

Reis met de trein
Ga je in de zomerperiode naar de Belgische kust? Houd er dan rekening mee dat het soms erg druk kan zijn, zeker in de weekeinden. Een optie is daarom om met de trein te gaan. Veel Belgische badplaatsen zijn goed per trein bereikbaar. Dat scheelt je weer uren in de file staan en komt de ontspanning zeker ten goede!

 

Have your say