My CMS

Duurzaam kamperen in Zweden

Zweden is een land waar je uitstekend op duurzame wijze kunt kamperen. Wat is er nu mooier dan vrij kamperen in de uitgestrekte bossen van Zweden? Dankzij dit eeuwenoude recht kun je het maximale uit je vakantie halen. Zeker als je gaat kamperen, is dit een absoluut pluspunt. Zweden is natuurlijk een schitterend land in het noorden van Europa en heeft alle facetten om optimaal te genieten.

Zweden als startpunt voor een duurzame kampeervakantie
Zweden heeft dus al direct een goede start als het om duurzaam kamperen gaat. Er is uitermate veel respect voor de natuur in dit land en aangezien jij dat ook belangrijk vindt, betekent het dat er sprake is van een succesvolle match! Uiteraard wil je je vakantie in Zweden op duurzame wijze vormgeven. Hoe kun je dat nu het beste doen?

Respect voor de natuur
Duurzaam kamperen wil zeggen dat je zo kampeert dat het zo min mogelijk impact heeft op de omgeving waar je verblijft. Manieren om hier vorm aan te geven, zijn bijvoorbeeld wandel- en fietstochten. Ga je met de auto op vakantie naar Zweden? Rijd dan niet onnodig hard en houd je aan de snelheid. Laat geen rommel achter in de natuur, maar ruim alles op als je vertrekt vanaf je kampeerplek.

Van trekkershut naar trekkershut
Duurzaam kamperen in Zweden kan ook door van trekkershut naar trekkershut te reizen. Dit betekent dat je ‘s nachts verblijft in een bestaande trekkershut en dat je overdag naar de volgende bestemming reist. Het is een unieke kampeermogelijkheid waarin je zoveel mogelijk van de omgeving opsnuift.

Meer informatie?
Wil je meer weten over duurzaam kamperen in het buitenland? Er is volop informatie te vinden op het internet hoe je duurzaam kamperen vorm kunt geven. Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan de boekhandel. Er zijn diverse winkels waar je boeken kunt kopen over dit onderwerp. Meestal is dit in winkeltjes waar je nog meer duurzame producten kunt aanschaffen. Kortom, genoeg mogelijkheid om je kampeervakantie in Zweden op duurzame wijze vorm te geven.

Have your say