My CMS

Bali – Een droombestemming voor duurzame vakantiegangers

Duurzaam op vakantie naar het buitenland? Je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden die er zijn. Bali bijvoorbeeld is bijvoorbeeld een duurzamere vakantiebestemming dan je wellicht denkt. Het is een populaire vakantiebestemming waarbij je de mogelijkheid hebt om volledig tot rust te komen. Aan rust, ontspanning en plezier zal het je tijdens een vakantie op Bali zeker niet ontbreken.

Zwemmen in warmwaterbronnen
Op Bali is het mogelijk te zwemmen in warmwaterbronnen. Dit kan onder andere bij Air Panas Banjar. Deze warmwaterbronnen worden verwarmd door de vulkanische aarde. Dit is niet alleen goed voor je lijf, maar dit doe je op geheel natuurlijke wijze. Voel de eenwording met de natuur en besef je bijzonder deze ervaring is! Dit helpt je om duurzaamheid overal ter wereld verder vorm te geven.

Met dolfijnen zwemmen in Lovina
Als je graag een bezoek brengt aan badplaatsen, dan is Lovina een aanrader. In de vroege ochtend kun je op deze plek dolfijnen bekijken of ze met eigen ogen bekijken in zee. Dolfijnen zwemmen hier vrij in zee. Heel anders dan bijvoorbeeld een bezoek aan het Dolfinarium in Harderwijk en bovendien veel beter voor de bewegingsvrijheid van deze dieren.

Ontvang lessen vanuit het hindoeïsme
Je vakantie op duurzame wijze vorm geven, doe je ook door respect te hebben voor de levensovertuiging die mensen hebben op andere plekken in de wereld. Op Bali zijn veel aanhangers van het hindoeïsme. Bezoek eens een tempel en laat je inspireren door de levensovertuiging van deze mensen. Wat kun je van hen leren en wat neem je hiervan mee terug naar huis?

Hoe geef jij duurzaam vakantie vieren vorm op Bali?
Een duurzame vakantie vormgeven op Bali heeft alles te maken met de keuzes die je maakt. Ga bewust om met bijvoorbeeld afvalgebruik en kies tijdens je vakantie voor een kleine accommodatie om te verblijven. Toon altijd respect voor de omgeving, de bevolking die er leeft en de gewoontes die hier heersen. Probeer de auto zoveel mogelijk te laten staan en kies ervoor om met andere toeristen samen te reizen of het openbaar vervoer te pakken.

Met deze tips moet het vast en zeker lukken om Bali als droombestemming te kiezen voor een duurzame vakantie.

Have your say